mnoo jeden pokus o nejaku zmenu v studnici uz bol, a to prechod na djvu z pdf, ale imho to nema vyznam, kedze predsa len pdf je rozsirenejsie a osobne ja sam som vcera troska s tym formatom bojoval kedze este nie je rozsireny a ziadny schopny viewer neexistuje(nakoniec som nasiel ale predtym mi asi dve za sebou spadli!).sulthan píše:Odvazil bych se navrhnout takovou revolucni myslenku k diskuzi:
Nebylo by lepsi davat do studnice misto 60stranek naskenovanych materialu jedno pdf, ktery by obsahovalo na kazde strance jednu naskenovanou stranku?
vyhody:
1/ mnohem jednodussi listovani
2/ mensi velikost (nekdy az 2-4krat), bez viditelne ztraty kvality
3/ zjednoduseni adresarove struktury ve studnici (nebude potreba novy adresar na kazde zapisky)
nevyhody:
1/ horsi update - pri zmene je potreba znova vytisknout cele pdf misto toho, aby se prehral pouze zmeneny soubor
Teraz k veci ako aj odmietnutie djvu tak aj toto zhlukovanie do pdf by som mozno tiez odvrhol na zaklade toho ze predsa len editacia pdf nie je tak easy a potom to znova rebuildovat a podobne. Na margo velkosti, v pripade ze budeme potrebovat viac miesta tak nie je problem poziadat, teraz by tam malo byt quota 4GB, ktora sa v odhladnej dobe mozno navysi ak bude potreba. Druhy faktor a to uzivatelia na slabych linkach. Tak imho to je zanedbatelne mnozstvo a tiez, kazdy ma moznost prist do labu a stiahnut si to a vypalit alebo nahrat na flashku...
Je vsak pravda ze som vcera uvazoval nad zjednotim formatu, ale skor som sa priklanal k jpeg formatu nez pdf. Uvidime po skuskovom, dovtedy prijmam nejake navrhy a pripadne to mozme zuniformovat. Momentalne as nik nema cas